به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی و گردشگری پایگاه خبری نهانه به نقل از فارس، میزگرد چالشهای هتلداری در ایران با حضور اعضای جامعه هتلداران ایران در پایگاه خبری نهانه به نقل از فارس برگزار شد.
جمشید حمزهزاده رئیس جامعه هتلداران ایران در این میزگرد با بیان اینکه جامعه هتلداران تشکل رسمی هتلداران کشور است، گفت: در حال حاضر ۲ هزار هتل و هتلآپارتمان در سطح کشور و مناطق آزاد فعال هستند.
وی هدف از تشکیل جامعه هتلداران ایران را دفاع از منافع مشروع هتلها و هتلآپارتمانها در حوزههای مختلف و در زمینه حل موانع و مشکلات مالیاتی، تعامل با کمیسیونهای اقتصادی و فرهنگی، فراکسیون گردشگری و سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد و گفت: ما به دنبال این بودیم که با تمامی سازمانهایی که به نوعی با بحث گردشگری مرتبط هستند همچون اماکن، ناجا و وزارت امور خارجه تعامل خوبی را برقرار کنیم.
حمزهزاده تصریح کرد:جامعه هتلداران خدمات خوبی را در عرصه هتلداری ارائه داده و باعث انسجام هتلداران کشور شده است.
هتلهای ایران را مُفت به خارجیها میدهیم
وی در ادامه این نشست در خصوص آخرین وضعیت دو نرخی شدن هتلها گفت: نوسانات ارزی خیلی زیاد است و ارز هم به شدت افزایش داشته و همین امر باعث شده مشکلات زیادی برای هتلداران ایجاد شود.
رئیس جامعه هتلداران ایران افزود: به عبارتی ما هتلهای ایران را مفت به خارجیها میدهیم برای مثال اتاق دو تخته در یک هتل ۵ ستاره برای یک گردشگر خارجی ۴۰ تا ۵۰ دلار هزینه دارد.
حمزهزاده با تأکید بر اینکه خود میهمانان خارجی هم از این وضعیت به شدت ناراضی هستند و میگویند امکانات تبدیل دلار برایشان به سختی فراهم است،گفت: متأسفانه افراد سودجو دلار را به قیمت خیلی پایینتری از گردشگران خارجی میخرند که در میان این افراد سودجو پرسنل هتلها هم که اکثراً کارکنان پذیرش هستند دیده میشوند که البته ما هر جا چنین چیزی ببینیم به صورت ۱۰۰درصدی با آنها برخورد میکنیم.
وی تأکید کرد: به همین خاطر برای اینکه هم میهمانان خارجی نسبت به پرداخت رضایت ۱۰۰درصد داشته باشند و هم اینکه سوبسید معقولی ارائه دهیم، بحث دونرخی بودن از سوی هیأت مدیره جامعه هتلداران مطرح شد و مورد استقبال ریاست سازمان میراث فرهنگی هم قرار گرفت.
رئیس جامعه هتلداران ایران افزود: قرار بر این شد که تا کمیتهای در این زمینه تشکیل شود که البته هنوز وضعیت آن مشخص نیست و با توجه به تغییراتی که در معاونت گردشگری انجام شده باید با معاون جدید هم در این زمینه صحبت کنیم.
مشکل گردشگری ما متأثر از روابط سیاسی است
حمزهزاده با بیان اینکه باید مثل سایر کشورها نرخ معقولی را به گردشگران بدهیم،گفت: این نرخ معقول باید به گونهای باشد که نه باعث افزایش قیمت شود که به ایران نیایند و نه آنقدر ارزان باشد که معنای مفتفروشی دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نوسانات ارزی در ورود گردشگر تأثیری داشته است یا خیر، گفت: مشکل اصلی ما نوسانات ارزی نیست اتفاقاً این نوسانات کمک کرده و در برخی کشورهای عربی آمار گردشگران بیشتر هم شده است.
رئیس جامعه هتلداران ایران تصریح کرد: مشکل گردشگری ما متأثر از روابط سیاسی است، هر چقدر روابط تیرهتر باشد تأثیر منفیتری بر گردشگری میگذارد اما در مجموع در برخی استانها همچون خراسان رضوی، قم و مازندران شاهد تأثیر مثبت بودهایم ضمن اینکه تعداد زوار و گردشگران عربی هم افزایش داشته است.
در ادامه این نشست عباس بیدگلی مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران اظهار داشت: دستورالعمل نرخگذاری که دو سال پیش از سوی سازمان میراث فرهنگی ابلاغ شد اعلام میکرد که هتلها میتوانند هم به صورت ریالی و هم به صورت ارزی دریافت داشته باشند.
وی افزود: دریافت ارزی به این معنا بود که نرخ ارز مرجع بانک مرکزی را چک کنند و به نسبت آن نرخ، نرخ ارزی دریافت کنند.
مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران تصریح کرد: مشکل ما این است که سازمان میراث فرهنگی در مورد موزهها که مربوط به خودش میشود نرخ متفاوتی را تعیین کرده اما برای هتلها اینگونه نیست و ما میخواهیم که برای هتلها هم این اتفاق بیفتد و گردشگران خارجی الزاماً پرداخت ارزی داشته باشند.
درآمدهای هتلها به شدت کاهش یافته است
بیدگلی با تأکید بر افزایش تصاعدی هزینه هتلها گفت: این افزایش متأثر از نرخ ارز و شرایط حاکم بر جامعه است اما در این میان درآمدهای هتلها به شدت کاهش یافته است.
وی گفت: در این شرایط که نمیخواهیم برای هموطنان داخلی افزایش نرخ ریالی داشته باشیم سوال ما این است که چرا باید به گردشگر خارجی اینقدر سوبسید زیاد بدهیم.
هتل برای گردشگران خارجی رایگان حساب میشود
مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران تأکید کرد: درست است که آمار دقیقی برای قیمت هتلهای ۴ و ۵ ستاره در دنیا وجود ندارد اما اگر بررسی کنیم میبینیم که اتفاقی که در هتلهای ایران میافتد در هیچ کجا نظیر ندارد و به عبارتی هتل برای گردشگران خارجی رایگان حساب میشود.
بیدگلی با گلایه از این وضعیت گفت: این قیمت ارزان تا حدی جای سوال داشته که خود گردشگران خارجی با یک حالت نگرانی میپرسند که یک هتل ۴ و ۵ ستاره چه مشکلی دارد که این قدر ارزان است. به همین خاطر برای اینکه از یکسو هزینه هتلها جبران شود و از سوی دیگر فشار از هموطنان داخلی برداشته شود، یک پیشنهاد منطقی را مطرح کردیم.
وی گفت: صحبت ما این بود که گردشگران خارجی که در قالب تور و از طریق آژانسها به ایران میآیند مورد حمایت ما هستند و اتفاقاً باید توسعه دهیم اما برای افرادی که به صورت انفرادی به ایران سفر میکنند و لزوماً گردشگر هم نیستند و برای بحثهای بیزینسی به ایران میآیند دلیلی ندارد که از این سوبسید وحشتناک استفاده کنند.
سیاست نظام ارزآوری است
در ادامه این نشست کامیار اسکندریون دبیر جامعه هتلداران ایران اظهار داشت:ما باید ببینیم اصلاً هدف از گردشگری خارجی چیست، هدف ارزآوری است و کمک به اقتصاد مملکت است، این درست است یا اینکه بخواهیم آمار را بالا ببریم؟
وی با بیان اینکه سیاست نظام ارزآوری است و در واقع ما هم میخواهیم همین کار را انجام دهیم، گفت: این در حالی است که اگر یک بررسی و مقایسه کوچک آن هم با کشورهای همجوار که با ما اشتراکات فرهنگی دارند داشته باشیم میتوانیم تعیین نرخ کنیم.
اسکندریون ادامه داد: برای مثال یک اتاق دو تخته در یک هتل ۵ ستاره با قیمت ۱۰۰ دلار واقعاً برای یک توریست ارزان است اما اگر همین هتل در استانبول و در میدان تکسیم باشد قیمت آن ۳۰۰ یورو است.
جزو چند کشور معدود دنیا هستیم که نرخمان دولتی است
وی گفت: ما جزء چند کشور معدود دنیا هستیم که نرخمان دولتی است که نرخ را دولتی تعیین میکنیم در سایر کشورهای توریستپذیر دولت در این زمینه دخالتی ندارد.
وی افزود: برای مثال در کشوری مثل هلند اگر شما ساعت ۵ بعدازظهر به یک هتل مراجعه کنید یک قیمت میدهند و اگر ساعت ۹ شب مراجعه کنید قیمت متفاوت است و این یک قاعده است. ما برای اینکه فشار ارزی را از روی سرمایهگذاران برداریم بحث دونرخی شدن را مطرح کردیم.
دبیر جامعه هتلداران ایران ادامه داد: در کشور ما اگر نرخ یک هتل دو ستاره ۱۵۰ هزار تومان باشد برای یک توریست خارجی میشود ۱۰ دلار یعنی برای هر نفر ۵ دلار آیا میدانید که در فرانسه یک همبرگر با نوشابه ۴۰ دلار است؟
وی گفت: حالا ما باید از این فرصت استفاده و ارزآوری کنیم یا دنبال آمار باشیم و بگوییم که ۲۰ میلیون گردشگر آوردهایم؟ وقتی هیچ سودی برای مملکت نداشته باشد بهتر است که به ایران نیایند.
دولت قبل همه برنامههای چندساله هتلها را زیر سوال برد
حسین سیادتان عضو هیأت مدیره و خزانهدار جامعه هتلداران ایران هم در این زمینه عنوان کرد: ما سالهای سال نرخ ریالی و ارزی داشتیم، دولت قبل به دلیل بستن یک قرارداد با ترکیه اقدام به یکسانسازی ارز کرد و همه برنامههای چندساله هتلها را زیر سوال برد.
وی با بیان اینکه هم قانون و هم نرخنامه وجود دارد،گفت: متأسفانه نه قانون و نه نرخنامه اجرا نمیشود وگرنه هتلها نباید ضرر بدهند در فرانسه قیمت یک اتاق دو تخته در یک هتل ۴ ستاره ۲۴۰ تا ۳۰۰ دلار است که در فصلهای مختلف این قیمت تغییر میکند.
ایران نباید به گردشگران خارجی سوبسیدهای وحشتناک بدهد
سیادتان با بیان اینکه ایران نباید سوبسید بدهد گفت: ما هتلداران مظلوم واقع شدهایم، مخارج زیاد است و حتی خود دولت قیمت آب و برق را سه تا چهار برابر کرده واقعاً باید فکر اساسی به حال این صنعت شود.
شهرام شیروانی نایب رئیس جامعه هتلداران ایران هم گفت: ما در گذشته نرخ ارزی را کاملاً مشخص میکردیم و در دو سال گذشته هم در استان تهران خود سازمان میراث فرهنگی نرخ ارزی را به هتلها ابلاغ کرده بود اما متأسفانه الان وضعیت هتلها نابسامان است.
انتهای پیام/
پایگاه خبری نهانه - کلیه مطالب از سایت های مجاز جمع آوری شده است و پایگاه خبری نهانه مسئولیتی درقبال محتوا نخواهد داشت. همچنین این پایگاه خبری تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران است.